Recept: Gepimpte bessencrumble

Tijdens het verjaardagsfeestje van het kind serveerde ik onder andere de overheerlijke Classic Apple Crumble van Donna Hay. Na drie keer knipperen was de taartschotel al leeg en iedereen was lyrisch. Vol overmoed verzekerde ik mijn zus dat ik voor de verjaardag van mijn nichtje -drie dagen later- ook zo’n crumble zou maken. Tot het zover was en ik het meest cruciale ingrediënt was vergeten te kopen: appels. Ik gooide vanalles bij elkaar; het werd een bramen-bosbessen-kaapsekruisbessen-appel crumble. Nog wat gember erbij voor de zwangere zus … Het resultaat van mijn experiment was zo mogelijk nòg lekkerder dan het originele recept. 

Dit heb je nodig:

voor het fruit
1 felgroene appel (Granny Smith), in kleine stukjes
100 g bosbessen
100 g bramen
half pak (+/- 125 g) AH doosjevol bessen/bramen
110 g bruine suiker
2 eetlepels citroensap
1/2 theelepel gemberpoeder
1 zakje vanillesuiker

voor de crumbletopping
225 g pure speltbloem
140 g bruine suiker
1 theelepel kaneel
90 g havervlokken
225 g Alpro soya bakboter, gesmolten

Dit moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. In een grote kom, mix de appel, bessen, bramen, citroensap, suiker, vanillesuiker en gemberpoeder. Stort het geheel in een crumble-proof-vorm.
  2. Maak de topping door de bloem, suiker, kaneel, havervlokken en gesmolten boter in een andere grote kom te mengen.
  3. Verkruimel de topping met je vingers over het fruit en bak 45 minuten in de oven, of totdat de crumble goudkleurig is.

Warm opeten is warm aanbevolen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven