Vegan Tony’s Chocolonely cookies

Deze lekker fudgy, plantaardige koekjes MOET ik gewoon delen, zo goed zijn ze. Mede dankzij de Tony’s Chocolonely chocolade! Al jaren ben ik fan. Niet enkel zijn de repen ontzettend lekker, ze zijn ook nog eens 100% slaafvrij. Tony’s maakte er hun missie van om armoede, oneerlijkheid en uitbuiting in de cacaoketen aan te pakken. Daarom is het werkproces ook open source; iedereen kan het overnemen. Alleen doet niet iedereen het …

De meeste chocoladegiganten houden moderne slavernij en illegale kinderarbeid in stand. Daarom heeft Tony’s nu een nieuwe stunt: een Sweet Solution voor een bittere realiteit. Ze hebben look-alikes van grote merken ontworpen, maar wèl volgens hun samenwerkingsprincipes.

Het kan dus! Hopelijk voelen de big brands zich aangesproken. Wil je de boodschap kracht bijzetten?

Teken de petitie hier.

Helaas zijn de 4 look-alikes niet plantaardig, maar gelukkig is de pure variant in het gamma dat wel. Daarom maakte ik deze vegan Tony’s Chocolonely cookies. Heerlijk zacht en smeuïg met crimineel veel chocolade. Enjoy!

Dit heb je nodig:

  • 125 g Tony’s Chocolonely pure chocolade, in stukjes
  • 50 ml biologische zonnebloemolie
  • 140 g witte basterdsuiker
  • 80 ml water
  • 130 g speltbloem
  • 25 g cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout

Dit moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en voorzie twee platen van bakpapier.
  2. Smelt de chocolade samen met de zonnebloemolie in de microgolf. Doe dit op een laag wattage, bv. 350. Controleer elke keer na een minuut door met een vork te roeren of de chocolade helemaal vloeibaar is.
  3. Doe ondertussen suiker en water in een klein pannetje en verwarm zachtjes tot alle suiker is opgelost. Roer af en toe. Stop voordat het siroopje begint te koken.
  4. Neem een grote mengkom, giet daar de vloeibare chocolade en het suikerwater in en meng goed.
  5. Doe de bloem, het cacaopoeder, bakpoeder en zout erbij en meng weer. Het deeg moet nu dik en vloeibaar zijn, een beetje zoals browniedeeg.
  6. Leg op elke bakplaat zes ‘moppen’ deeg, bijvoorbeeld met twee eetlepels. In totaal heb je dus 12 koekjes. Leg ze ver uit elkaar zodat ze kunnen uitdijen in de oven.
  7. Bak bakplaat per bakplaat 10 minuten op 180°C of tot de cookies glanzen en de bovenkanten mooi gebarsten zijn.
  8. Haal ze uit de oven en laat nog eens 10 minuten rusten op de bakplaat, voor je ze op een rek legt om volledig af te koelen.
  9. Deze cookies blijven een vier- à vijftal dagen goed in een gesloten doos, maar wedden dat ze tegen dan al lang op zijn?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven